Div. Maritim Radio stationer

Her ville der komme en billede serie af forskellige marine radioer 👍😉

Marine vhf , ligner meget vores amatørradio vhf , de fleste kører 25-50 watt , ligger i frekvensbåndet fra. 152.00 MHz , og bruges hverdag verden over , både som faste instalitioner og håndstationer på både af alle størrelser, til komunikation imellem havne , skibe , broen , radiostationer og land .

Der er nogle strikse love og regler ved brug af marine vhf , ligesom der er ved amatørradio , der skal forskellige typer licens til , for at måtte bruge dem.

Mange større skibe , kører både med vhf , MF , LM , DSG , system , så i tilfælde af ulykker , kan der skaffes hjælp 😉

Lyngby radio , er bindeled imellem skibe , telefonopkald til land , søredning , og beredskab.

Nogle af de største på markedet for marine radioer er : S P Radio ( Aalborg ) , Shipmate ( Støvring ) , Icom ( USA ) .

S P Radio går stadigvæk under navnet ( Den grønne radio ) 👍😉

Marine radioer er også en del af amatørradio verdenen , da der bruges opkald til lange distancer , og morse 👍

Man kan stadigvæk høre en masse aktivitet på det martime radio bånd , og specielt om sommeren af lystbåde , da mobiltelefoner på vandet har en meget begrænset virkning , og så kan man stadigvæk lave et opkald til Lyngby Radio og ringe hjem via marine vhf radioen.

Der bliver også udsendt farvands oplysninger , og information om afmærkninger og andre ting til søs via Lyngby Radio , hver 4. Time på dansk og engelsk 😉

Selvom man ikke har en marine vhf radio , kan man sagtens aflytte deres kommunikation med en radio scanner ( se afsnittet om radio scanner ) , der kan til tider F.eks her i Aalborg være meget trafik på kanal 9-12-13-16 😉

" JEG LYTTER MED PÅ KANAL: 1L-2L-3L-1F-2F-3F-9-12-16 HVER DAG , OG ER OBS PÅ MAYDAY OG SOS OPKALD "