Tips til madlavning / opskrifter

Her er der nogle tips og opskrifter omkring madlavning πŸ‘πŸ˜‰

I det daglige laver min kone pragtfuld mad , men når vi skal være mange F.eks til jul , fødselsdage , osv , så er det mig der står i køkkenet πŸ€”

Så her ville der komme lidt opskrifter med nogle ting som jeg har lært at lave fra min mor , og mormor.

 

ÆGGEKAGE !!! ( Bedre end på Hvidsten kro ) 

6 stk æg , deles så hviden og blommen er hver for sig.

hviderne piskes stive , og blommerne piskes let , tilsæt i blommerne , 6 spsk mælk , 6 spsk mel , lidt salt og peber , og piskes let 

så vendes hviderne i blomme masse forsigtigt , og hældes så på en middel varm pande , og vendes hele tiden , så den ikke brænder på og bliver sort , tilbehør cocktail pølser som ristes , bacon sliced som ristes , purløg , agurk og tomat , serveres med rugbrød.

( hvis i er mange , skal det hele blot dobles op i antal )

 

PANDEKAGER !!!!! ( som oldemor lavede dem )

3 æg , 3 spsk sukker , 3 spsk mælk , 3 spsk mel , lidt flydende fedtstof , lidt vanillesukker.

æg og sukker piskes kraftigt sammen , mel tilsættes og piskes let til en sej masse , tilsæt vanille sukker , og mælk og lidt flydende fedtstof , og pisk det sammen til en Lind masse , hvis det bliver for sej , tilsæt mere mælk.

bage på en meget varm pande , og vendes når de er lysebrune i kanten.

 

GOD BRUN SOVS !!!!!

lidt smør eller flydende fedtstof i en gryde , med middel varme , tilsat lidt mel , og pisk det sammen til en Lind masse uden klumper , tilsæt mælk eller kartoffelvand , lidt af gangen , så sovsen ikke bliver tynd , og pisk hele tiden , tilsat lidt salt , og 3 teske ribsgele , evt stege sky , fra steg eller bøf , og til sidst tilsæt kulør , så har du en god sovs.

 

GOD FLÆSKESTEG !

En middel stor flæskesteg ikke ribbensteg , men flæskesteg 

lig den i rødvin i et ildfast fad natten over , med sværen nedad , i køleskabet 

så vend stegen med kødsidens nedad , og ind i ovnen på 150-175 grader varmluft , godt med groft salt på sværsiden inden .

sørg for der altid er mindst 2 cm væde i bunden af fadet , ellers tilsæt vand.

når den så har fået ca. 2,5 time , sættes ovnen op på fuld helst grill , hold øje med stegen , når så sværen bobler lysebrun , hele vejen rundt er den klar til at tage ud , si skyen fra til sovs , og lad stegen trække på køkkenbordet imens sovsen laves , så har du en god flæskesteg med sprød svær.

 

LUNING AF RØDKÅL !!!

1 glas rødkål af god kvalitet , i en lille gryde for svag varme , 2 spsk ribsgelé , en lille sjat rødvin , lad det lune lige så stille op i varme, så har du lune rødkål med god smag.

 

DEN BEDSTE MÅDE AT LAVE HAKKEBØF !!

Noget godt saftigt hakkebøf fars af oksekød , ikke alt for meget fedt , formes ens , krydres med salt og peber , og steges så i en opti grill , fra OBH Nordica , den bedste hjælp i køkkenet , og til perfekte oksebøffer , så får man dem stegt perfekt , om det skal være medium , Rear , eller gennemstegt ( køb den store model xl , ellers bliver du skuffet ) , og der er bakke til sky til sovs.

se billed nederst !

OBS , KAN BRUGES TIL BACON , KYLLING , BRØD , OKSEKØD , BØFFER , MED PERFEKT RESULTAT 

OPTIGRILL XL , FRA OBH NORDICA , DET BEDSTE KØB TIL AT STEGE PERFEKT KØD

BRÆNDTE MANDLER 

200 gram mandler

2 dl sukker 

1 dl vand 

Det hele puttes op på en varm pande , og der røres rundt i ca. 15 min , hvor efter man gradvis skruer ned for varmen.

Når varmen er helt slukket , og massen er næsten “ fingervarm “ , ligges det over på et stykke bagepapir , og i køleskabet i ca. 2 timer , så tages de ude , og evt. Puttes i en pose , og slåes til mindre stykker med en kødhammer , så de er mindre spiselige størrelser.

HUSK PÅ NÅR MASSEN ER PÅ PANDEN , SKAL DER RØRES RUNDT HELE TIDEN !!!!!!!

FORLOREN HARE 

Til 4-6 personer

1000 gram Hakket kalv og flæske fars 

250 gram Bacon tern 

2-3 pakker sliced bacon

Ribs gele 

1/2 l Piskefløde

2 æg 

4 dl mælk

salt og peber 

Kødet puttes i en røreskål , sammen med æg , mælk , bacon tern , salt og peber ,

og røres sammen til en Lind fars , ( bliver god 2-3 timer i køleskabet ) 

Stor ildfast fad , hvor farsen ligges i midten i jævnt lag , sliced bacon , dækkes over hele farsen , 4-6 spsk ribsgelé ved siden af farsen i fadet , sammen med det halve af fløden 

i ovnen på 200 grader i 90-95 min , skyen sies fra , og imens man laver sovsen med resten af fløden og skyen, ståer haren og trækker i slukket ovn .

serveres med kogte kartofler.

Vores SLOW cocker

SLOW COCKER

SLOW COCKER 

Det er en støbejerns gryde vi har , der er elektrisk styret , lidt lige som en lille komfur , der laver vi tit noget spændende mad i πŸ‘πŸ˜‰

Eksempel : 

750 gram okseterne 

2 styk løg , skåret i grove tern

salt , peber , krydderier 

1 Dåse hakkede tomater

1 Dåse tomat pasta 

1,5 liter vand 

1 maggi kraft bouillon terning 

og så pytter man det hele ned i denne SLOW cocker , i ca. 5 - 7 timer 

og serverer man ris til πŸ‘πŸ˜‰

Vores El RISKOGER

EL RISKOGER

EL RISKOGER 

Vi har en El RISKOGER 

Et rigtig godt køb fra Lidl πŸ‘πŸ˜‰

Du får de bedste perfekte kogte ris hver gang !! 

Opskrift : 

2 - 4 bøtter ris ( Bøtte medfølger i kassen )

1 - 1,5 bøtte vand mere end du har ris ( 2 bøtter = 3,5 bøtte vand , 4 bøtter ris , 5,5 bøtte vand )

ned i riskogeren , med vand og ris , så rører man rundt med medfølgende spartel , og låget på , tryk på COOK Knappen , og ca. 20 - 25 min senere , er risene helt perfekte klar til spisning.