MEWS OM AMATØRRADIO

NEWS OM AMATØRRADIO !!!!!!!

Dette her er et nyhedsoverblik om ting , som jeg kæmper med og for som radioamatør, så det på nogle områder kan blive lidt bedre og være radioamatør !!!!!!

 

Jeg har den personlige holdning , at hvorfor skal vi straffes for at køre og snakke i vores amatørradioer i bil.

Så derfor kæmper jeg med myndighederne , for at dette skal gøres legalt , for “ Licenseret radioamatør , med fastmonteret radio “ at fortsætte med at måtte benytte disse i vores bil.

Så jeg har brugt julen 2018 , til at maile rundt til : Færdselsstyrelsen , Trafikministeren , FDM , Politiet , Ombudsmanden.

Om hvorfor ? 

Skal vi straffes for bl.a , at folk ikke kan køre bil når de kører bil. 

( Ved godt det lyder noget dobbelt moralsk ) , men vores amatørradio kom før mobiltelefonteknologien.

Og de foreløbige svar jeg har fået fra bl.a Færdselsstyrelsen og FDM ś jurist afd. :

” Vi kan godt se at i er blevet tilsidesat i denne lovgivning om håndholdte ting , og vores forslag til folketingets beslutning , er at licenseret radioamatører , også er fritaget på ligefor med erhvervsbusser og køreskoler , og i den forbindelse er lovteksten lidt tynd , for hvor går grænsen ? , og ved politiet hvad de skal kigge og spørge efter ? .

Så start ud med at medbringe jeres licenskort fra Energistyrelsen under kørselen , og så vær høflig og forklar politiet , hvad det er , og hvorfor i benytter amatørradio i bilen , og der var intet til hindring for at biler som er invalidevogne , og specielt indrettet , ikke må benytte radioudstyr på ligefor med eksempelvis , erhvervs køretøjer osv. “

Så indtil videre fortsætter jeg med at benytte min amatørradio i min bil , som jeg plejer , og jeg bliver tit standset , da det er en iøjnefaldende og speciel invalidebil jeg har.

 

ANGÅENDE ANTENNE LOVGIVNING PÅ LEJEBOLIGER.

Der er i julen 2018 også kommet en henvendelse fra EDR ś formand for Hovedafdelingen.

Om jeg ville være medvirkende til at hjælpe med at lave en “ FOLDER ELLER SIDE “ om antenneopsætning i lejeboligforeninger.

Dette er et udspring efter at Himmerland boligforening i Aalborg , først gav mig lov , og senere ville have taget mine antenner ned , hvor jeg så igen råbte op , i bl.a Nordjyske med en artikel.

Vi havde i boligforeningen et dejligt positivt møde med 2 Ejendomsinspektører , som var positive og åbne for at hjælpe med at lave nogle ens regler , for hvad der må sættes op , hvad der må laves , og hvordan tingende skal gribes an , fra både radioamatører og boligforeningens side.

Og da at Himmerlands boligforening er en af Danmarks største udlejnings virksomheder , ville de gerne være behjælpelig med at videre formidle materiale ud til alle boligforeninger i danmark , i samarbejde med EDR , så vi kan få nogle regler og love på dette område , om hvad afdelingerne i udlejningsejendomme må gøre og sige til radioamatører , så der kommer mere når der ligger en endelig brochure fra EDR.

For nogle boligforeninger er ligeglade , andre ville bestemt ikke have noget op at sidde på taget , så lad os nu få nogle regler og love indført der , til gavn for os radioamatører.

TRUCKERSTUEN 

WWW.TRUCKERSTUEN.DK , KAN INDMELDE SIG , OG FÅ HJÆLP TIL OPSÆTNING , AF DEN NYE MÅDE AT SNAKKE SAMMEN PÅ.

TEAMSPEAK ( TRUCKERSTUEN ) , ER VIA ENTEN :  SMARTPPHONE , TABLET , IPHONE , IPAD , NET RADIO OSV.

MMAN KAN PÅ DENNE MÅDE SNAKKE SAMMEN MED ALLE TILMELDTE I DENNE GRUPPE , FOR KUN KR. 100 PR. ÅR.

DER ER KONTAKT OG SAMTALE KVALITEN ER RIGTIG GOD , SÅ DET ER BARE EN NY MÅDE AT SNAKKE SAMMEN PÅ , LIGESOM I DE GODE GAMLE DAGE PÅ WALKIE TALKIE , BLOT DETTE HER NÅR HELE VERDEN RUNDT.

OG DER ER INGEN DER IKKE ER VELKOMNE , OGSÅ FOLK DER IKKE HAR AMATØRRADIO LICENS !!!!

NEWS OM HÅNDHOLDT 

Jeg blev i går , onsdag D.6/2-2019 kl. Ca. 19.15 stoppet af færdselspolitiet i Aalborg på vestre alle.

De havde kørt bagved mig , imens jeg snakket i min amatørradio i mikrofon !!! 

De ville se førebevis ( og da jeg har invalidebil med nogle kode betegnelser i mit førebevis , tjekker de altid , om min bil er bygget til mig ) , næste ting er , at de går rundt om bilen og tjekker lys og dæk .

Og så kommer han tilbage til vinduet “ Hvad var det for noget du snakkede i ? , Det er min fastmonteret amatørradio ! , hmm Sagde betjenten , Jeg gav ham mit licenskort , fra Energistyrelsen , og sagde: Det er jo kun et lovforslag , og det ville blive offentlig gjort på statstidende , når det træder i kraft , og det har jeg ikke læst endnu derinde , og de så på radio og på mikrofon , ja det er jo en fastmonteret radio , med løs mikrofon , så fortsat god dag !! “ 

Så derfor snak i jeres amatørradio , lad være med at gem mikrofonen og være nervøse hvis i bliver stoppet , og vis dem din licens , og hold på at du må benytte din amatørradio , blot den er fastmonteret !!!